Fördelar med Sidr honung

Antibakteriella, antivirala och antiinflammatoriska egenskaper

Sidr honung behandlar effektivt magsår och IBS. Sidr honung är effektiv mot tandköttsjukdomar och övre luftvägsinfektioner. Den hjälper till att förhindra inflammation i matstrupen till följd av strålbehandling och kemoterapi, vilka är vanliga behandlingar vid cancer.

 

Naturlig renare

Sidr-honung är en naturlig energigivare, stärker uthålligheten och renar blodet. Den bekämpar hudinfektioner, läker sår, akne, svampinfektioner som ringorm, fotsvamp och mjäll när den används utvärtes.

Läker sår

Sidr-honung är effektiv vid läkning av sår, brännskador, eksem, dermatit och hudinfektioner.

Bra för huden

Sidr rengör och exfolierar huden, tar bort pigmentering och hjälper till att förhindra för tidigt åldrande.

Bra för halsen

Sidr bidrar till att lindra halsont genom att minska inflammationen i halsen och dessutom kan sidr-honung även förebygga tandförfall.

Bra för tarmen

Dessutom innehåller den levande probiotiska kulturer som förbättrar tarmhälsan. Den underlättar enkel avföring och hjälper till vid matsmältningen.

Bra för fertilitet 

Antioxidanterna i honungen är cancerförebyggande. Dessutom kan den användas för att öka fertiliteten och behandla sexuella problem hos både män och kvinnor.

Bra för övergripande hälsa 

Sidr honung stärker immunförsvaret, förebygger neuromuskulär nedbrytning, förbättrar kognitiv funktion och främjar hjärt-kärlhälsan. Den lindrar även stress, sänker högt blodtryck och främjar god sömn.

Manuka honung vs Sidr honung

Både Sidr honung och Manuka honung är kända för sina unika kvalitéer och hälsofrämjande fördelar och både Sidr och Manuka är bland de mest exklusiva och dyra honungssorterna på marknaden.

Medicinska fördelar

Sidr honung och Manuka honung är bland de få typer av honung som anses vara honung av medicinsk grad. Båda honungssorterna är antiseptiska (bakteriedödande) och fungerar som naturlig antibiotika.

Vetenskaplig studie

En intressant undersökning genomfördes vid Ottawas universitet av Tala Alandejani, M.D. om effekterna av Sidr- och Manukahonung på den dödliga MRSA-bakterien. MRSA orsakar infektioner i olika delar av kroppen och är vanligtvis resistent mot vanliga antibiotika, vilket gör den väldigt farlig.

Studien testade de två typerna av honung på flera olika typer av bakterier, varav en var MRSA. Sidr-honung visade sig vara 73% effektiv i att döda bakterien, medan Manuka-honung visade sig vara 63% effektiv i att döda den. När de testades mot en annan typ av bakterie, MSSA, var Sidr-honung 63% effektiv, medan Manuka-honung var 82% effektiv.